Dit is echt gruwelijk en pijnlijk. The Associated Press meldt:

De Franse autoriteiten hebben zaterdag negen mensen vastgehouden in verband met de gruwelijke onthoofding van een leraar die karikaturen van de profeet Mohammed aan leerlingen had getoond, wat strikt verboden is door de islamitische wet.

De Vrijdag aanval trok onmiddellijk de aandacht van een natie die anders zou worden afgeleid door een snelle heropleving van de roman coronavirus en het opleggen van een verplichte avondklok in een handvol grote steden, waaronder Parijs.

Naarmate er meer details naar voren kwamen, deed het incident enkele van de meest explosieve debatten in het Franse nationale lexicon weer oplaaien: de waarde van vrije meningsuiting in een land dat, in tegenstelling tot de Verenigde Staten, zich wel houdt aan haatzaaiende wetten, en de plaats van de islam in een nominaal seculiere maar postkoloniale samenleving waarin moslims tot de grootste minderheidsgroepen behoren.

We moeten bidden:

Bid voor de familie van de leraar die is vermoord.

Bid dat de moorden worden gepakt en voor de rechter worden gebracht.

Bid dat voorbidders en evangelisten zullen samenwerken om het evangelie uit te zenden.

Bid dat moslims in Frankrijk dromen en visioenen van Jezus hebben en zich bekeren.

Bid tegen terreuraanslagen in Parijs.

 

3 Reacties

 1. Gwen Thompson

  Dit is zo triest om te lezen. God sta ons allemaal bij. We leven nu in een wereld die het menselijk leven niet langer waardeert, geduld en tolerantie ontbeert en waar we geen vrijheid van meningsuiting meer hebben. Zal doorgaan met bidden voor het gezin van deze man, dat gerechtigheid wordt gedaan voor zo'n barbaarse daad, voor radicale bekeringen en bevrijding van allen die voor haat staan, dat Gods liefde wordt uitgestort over de stad Parijs en de natie Frankrijk in Jezus Naam Amen !!

  Antwoord
 2. Caterina Wassner

  Bidden!

  Antwoord
 3. Daina Lopez

  In de naam van Jezus, Vader God, moge het gezin van deze leraar uw aanwezigheid en uw vrede in hun leven ervaren. Help hen om haat en kwaad te overwinnen met het goede en giet uw liefde in hun hart. Openbaar uzelf aan hen en openbaar uw gerechtigheid en uw gerechtigheid door de moordenaars naar de autoriteiten te brengen om te worden veroordeeld en gestraft voor hun slechtheid. Mogen deze moordenaars en de moslims over de hele wereld visioenen, dromen en ontmoetingen krijgen met jou, de enige ware God. Ik bid dat de voorbidders in Frankrijk overal opstaan en hun standpunt innemen, zich verzetten tegen het werk van de vijand en samenwerken om het evangelie te verspreiden. Stuur arbeiders naar het veld Vader! Ik bid dat terroristische aanslagen worden gestopt in de naam van Jezus. Breng elk plan van deze groepen aan het licht voordat ze worden uitgevoerd. In Jezus naam bid ik en verklaar ik dat je verheven bent in Frankrijk en over de hele wereld. Zo is het!

  Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNederlands
X